Sivukartta

Ajankohtaista

18.11.2020 klo 18:00 luentotilaisuus seurattavissa verkossa

Keskiviikkona järjestettävää Lauri Moilasen Pyövelien pölkyltä pelastukseen -luentotilaisuutta voi seurata luennon aikana osoitteesta https://www.youtube.com/watch?v=MHwy1gRabhA&feature=youtu.be.


Oulun historiaseuran 90-vuotisjuhlakirja

Oulun historiaseuran 90-vuotisjuhlakirjan toimitustyö on aloitettu. Kirja julkaistaan syksyksi 2023. Lisätietoja kirjan etenemisestä päivitetään verkkosivuille ja yhdistyksen sosiaaliseen mediaan tulevaisuudessa.


Oulun Historiaseuran vaali- ja vuosikokous 2020

Oulun historiaseuran koronatilanteen vuoksi yhdistetty vuosi- ja vaalikokous järjestetään Oulu-opiston tiloissa osoitteessa Suvantokatu 1 (sali A313) ke 18.11.2020 klo 17:00 alkaen.


Oulun Historiaseuran syksyn luentotilaisuudet

Oulun historiaseuran loppusyksyn yleisöluentotilaisuudet:


ke 18.11. tieteiden ja aatteiden historian tohtoriopiskelija Lauri Moilanen, Pyövelin pölkyltä pelastukseen. Suisidaalimurha rikollisuuden ilmiönä Pohjois-Pohjanmaalla 1700-luvulla. (Oulu-opisto, sali A313)


Koronavirustilanteen aiheuttamien poikkeusjärjestelyiden vuoksi osallistujamäärä on rajoitettu tiloissa 20 henkilöön.


Oulun historiaseuran syksyn yleisöluentotilaisuudet avaa 16.9.2020 klo 18 Oulu-opistolla (Suvantokatu 1, Oulu) kirjailija ja tutkija Panu Rajala aiheenaan Ilmari Kianto. Tilaisuudessa noudatetaan koronaviruksen aiheuttamia poikkeusjärjestelyitä.


Oulun Historiaseura Facebookissa

Historiaseura löytyy myös osoitteesta: https://www.facebook.com/oulunhistoriaseura.


Oulun Historiaseuran lukupiiri

Lukupiirissä luetaan historiallisia kirjoja, joita ovat muun muassa historialliset yleisteokset, tietokirjat ja romaanit sekä elämäkerrat. Lukupiirin kokoonkutsujana voi toimia kuka tahansa seuran jäsen. Luettavan teoksen päättää kulloinenkin kokoonkutsuja seuran jäseniltä tulleiden ehdotusten perusteella. Ehdotuksia voi toimittaa milloin vain seuran sähköpostiosoitteeseen tai niistä voi vinkata esim. hallituksen jäsenille. Kokoontuminen: Lukupiiri kokoontuu 3 kertaa vuodessa (tai sopimuksen mukaan). Kirjasta voi tulla keskustelemaan, vaikka ei olisikaan ennättänyt lukea koko teosta.

Liittymällä Oulun Historiaseuran jäseneksi pääset osalliseksi lukupiirin toiminnasta ja antoisista keskusteluista!


Nuoren tutkijan kannustuspalkinto

Oulun Historiaseura on ryhtynyt jakamaan käyttöönsä luovutetusta Erkki Haukipuron (1921–2001) rahastosta nuoren tutkijan kannustuspalkintoja historia-aiheisten opinnäytetöiden tekijöille.

Kannustuspalkinnon säännöt:

§ 1 Oulun Historiaseura ry tukee Oulun yliopistossa tehtäviä historia-aiheisia opinnäytetöitä (pro gradu -tutkielmia ja väitöskirjoja) Erkki Haukipuron rahastosta maksettavilla kannustuspalkinnoilla. Palkintoja myönnetään ennen kaikkea Pohjois-Suomeen ja Pohjoiskalottiin liittyvään historiantutkimukseen.

§ 2 Kannustuspalkintoa voi hakea jatkuvalla haulla (hakemukset voi lähettää osoitteeseen oulunhistoriaseura@gmail.com). Mukaan on liitettävä vapaamuotoinen tutkimussuunnitelma sekä lyhyt lausunto opinnäytetyön ohjaajalta. Mukaan voi liittää tietoa apurahan käyttötarkoituksesta (arkistomatka tms.), mutta rahoitusta voi hakea myös työskentelyapurahaksi.

§ 3 Seuran hallitus tekee päätökset kannustuspalkinnon saajista. Palkinto jaetaan 1–2 kertaa vuodessa (huhti- ja/tai lokakuussa).

§ 4 Seuran hallitus määrittelee vuosittain palkintosumman määrän (max 500 euroa / tutkija).

§ 5 Kannustuspalkinnon saajan toivotaan kirjoittavan Oulun Historiaseuran verkkojulkaisuun tutkimuksestaan raportin esim. pienen artikkelin muodossa. Tutkimustuloksia on mahdollista esitellä myös Historiaseuran esitelmätilaisuuksissa.


Oululaissyntyisen kirjailijan ja opettajan Sara Wacklinin "Sata muistelmaa Pohjanmaalta" -teoksesta ilmestyi toukokuussa 2015 uusi kovakantinen painos.

Kirjan myyntihinta on 25 euroa.

Kirjatilaukset voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen oulunhistoriaseura@gmail.com. Tutustu myös muuhun Oulun Historiaseuran kirjatarjontaan ja osta edullista historiatietoa vaikka lahjaksi!

Kirjaesittelyt

Päivitetty 18.3.2020